Doi sefi din ADS si presedintele Agrostar, urmariti penal pentru fapte de coruptie

Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 09:30
8271 citiri
Doi sefi din ADS si presedintele Agrostar, urmariti penal pentru fapte de coruptie
Celor sapte invinuiti nominalizati li s-au adus la cunostinta acuzatiile.

Seful Directiei strategie, managementul datelor si activitatilor din ADS, Vincentiu Relu Lucian Cuc, presedintele Agrostar, Stefan Niculae, si alte sase persoane, intre care o alta cu functie de conducere din ADS, sunt urmarite penal pentru fapte de coruptie, informeaza DNA.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) precizeaza ca directorul Cuc este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu in forma continuata, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, iar Stefan Niculae, pentru asociere in vederea savarsirii unei infractiuni de santaj.

O alta persoana din conducerea ADS, vizata de DNA

In acelasi dosar sunt cercetati, pentru asociere in vederea savarsirii unei infractiuni de santaj si complicitate la santaj, Ilie Cristian Sandu, Stefanita Dragos Gheorghiu, Ioan Florin Todea, Alexandru Bolla si Bogdan Radulescu.

De asemenea, DNA informeaza ca s-a dispus inceperea urmaririi penala si fata de o alta persoana cu functie de conducere din cadrul Agentiei Domeniilor Statului (ADS), insa numele acesteia nu este facut public.

Potrivit DNA, celor sapte invinuti nominalizati li s-au adus la cunostinta acuzatiile.

"In cursul zilei de 01.11.2013 au fost efectuate mai multe perchezitii. In acest moment, nu se pot comunica alte date, pentru a nu periclita desfasurarea anchetei", mai precizeaza DNA.

#DNA coruptie, #coruptie ADS , #Administratia Domeniilor Statului