Cat costa impadurirea Romaniei in 2012

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 14:16
3425 citiri
Cat costa impadurirea Romaniei in 2012

Impadurirea Romaniei in 2012 inseamna plantarea unei suprafete de 15.000 de hectare, din care peste 40% vor fi plantari efective, potrivit directorului general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, Valerian Solovastru.

Fondurile alocate pentru programul de impadurire din 2012, pentru suprafetele din proprietatea statului si administrate de Romsilva depasesc 120 de milioane lei.

"Avem o suma de 120 de milioane de lei din Fondul de conservare constituit la nivelul regiei din masa lemnoasa vanduta, bani care vor fi alocati impadurilor si lucrarilor de regenerare doar pentru suprafetele detinute de stat si administrate de Romsilva. Vom mai efectua lucrari pe alte o mie de de hectare, unde sunt proprietari persoane fizice, dar acestea le vom face cu fondurile proprietarilor", a declarat seful Romsilva.

Padurile Romaniei ocupa aproximativ 30% din suprafata tarii, respectiv 6,7 milioane hectare, in crestere fata de anii trecuti, cand procentul era de 26,8%. Romania se situeaza pe locul 12 printre tarile Europei in ceea ce priveste gradul de impadurire, dar este inca sub procentul mediu de 31% cat reprezinta padurile din suprafata totala a Europei.

Romsilva functioneaza din 2010 sub autoritatea Ministerului Mediului si Padurilor si administreaza 3,3 milioane hectare de paduri proprietatea statului si aproape un milion de hectare de padure din proprietate privata.

#impadurire Romania 2012, #suprafata paduri Romania, #defrisari paduri Romania, #investitii paduri Romsilva , #Administratia Domeniilor Statului