Ponta: Comisia Europeana a acceptat ridicarea pragului pentru incheierea de contracte fara licitatii

Marti, 02 Iulie 2013, ora 14:27
1718 citiri
Ponta: Comisia Europeana a acceptat ridicarea pragului pentru incheierea de contracte fara licitatii

Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca majorarea sumelor pana la care autoritatile publice pot incheia contracte in mod direct, fara licitatii, a fost negociata si acceptata de Comisia Europeana, insa a spus ca, fiind plecat din tara, nu cunoaste forma exacta adoptata de catre deputati in ceea ce priveste modificarile aduse legii achizitiilor publice.

"Nu stiu care este forma adoptata de Parlament, o sa ma informez imediat ce ajung la Bucuresti. Daca este vorba, insa, de forma plecata de la Guvern, inclusiv cea referitoare la ridicarea nivelului sumei necesare pentru proceduri, va asigur ca acea forma a fost - inainte de a fi trimisa catre Parlament - negociata si acceptata de catre Comisia Europeana si daca CE spune ca e ceva bun, cred ca putem spune si noi la fel", a precizat Victor Ponta, la Beijing.

El a spus ca nu va ezita si in viitor sa ia toate masuri legislative care sa scurteze timpul destinat procedurilor de achizitie si de accesare a fondurilor europene, diminuand totodata birocratia.

"In momentul in care, iata, astazi, cand vorbim, avem o procedura pe fonduri europene de atribuire a unor lucrari pentru autostrazi care de un an si jumatate nu se finalizeaza, va dati seama ca trebuie sa schimbam ceva, ca daca stam cinci ani de fiecare data sa asteptam sa se semneze un contract, dupa aia ne miram degeaba ca nu avem autostrazi", a aratat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prag licitatii contracte, #Ponta licitatii achizitii publice, #Comisia Europeana achizitii publice, #contracte atribuire fonduri europene , #Achizitii publice