Lucian Vladescu a demisionat de la conducerea Autoritatii pentru Achizitiile Publice

Marti, 09 Iulie 2013, ora 08:45
1937 citiri
Lucian Vladescu a demisionat de la conducerea Autoritatii pentru Achizitiile Publice
Sursa foto: RTV.net

Lucian Dan Vladescu a demisionat de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Conducerea ANRMAP va fi preluata de catre Bogdan Dobrin, pana in prezent director in cadrul autoritatii.

Decizia de inlocuire a fost deja semnata de premierul Victor Ponta, au aratat sursele.

Informatia a fost confirmata de catre premierul Victor Ponta, care a precizat ca seful ANRMAP a demisionat din motive personale.

Vladescu se afla la conducerea ANRMAP din luna mai a anului trecut, fiind numit imediat dupa instalarea Guvernului USL.

In urma cu o saptamana, agentia Mediafax a anuntat ca pragul valoric in limita caruia institutiile publice pot incheia contracte prin achizitie directa, fara licitatie, a fost dublat de la 15.000 euro la 30.000 euro pentru produse si servicii si ridicat de la 15.000 euro la 100.000 euro pentru lucrari, plafoane valabile incepand cu luna iulie acest an, iar anumite regii autonome si companii nationale la care statul este actionar absolut sau majoritar au fost scoase din categoria structurilor obligate sa atribuite contracte prin licitatii in baza OU 34/3006 privind achizitiile publice.

Modificarile au fost aprobate in Camera Deputatilor, printr-un amendament introdus de reprezentanti ai grupurilor parlamentare PSD, PNL si minoritatilor nationale la ordonanta aprobata de Guvern la sfarsitul anului trecut, si au fost sprijinite de ANRMAP.

Joi, premierul Ponta a sustinut, in fata presei, ca Guvernul nu a fost de acord cu exceptarea unor companii de stat de la obligativitatea licitatiilor si ca ar putea "reinterveni" cu un act normativ de modificare a deciziei, adaugand totodata ca majorarea pragului la achizitii directe este agreata de Comisia Europeana.

#demisie Vladescu ANRMAP, #conducere Autoritate Achizitii Publice, #Bogdan Dobrin ANRMAP , #Achizitii publice