Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contractul pentru cardurile europene de sanatate s-a atribuit singurei firme inscrise

Contractul pentru cardurile europene de sanatate s-a atribuit singurei firme inscrise


Contractul pentru productia si distributia cardurilor europene de asigurari sociale de sanatate, in valoare de doua milioane de lei fara TVA, a fost atribuit de CNAS companiei S&T Romania SRL, aceasta fiind, de altfel, singura care a inaintat o oferta.

Potrivit unui anunt publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice, contractul a fost atribuit in 22 august, prin negociere fara anunt de participare.

Justificarea alegerii procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare este aceea ca "ansamblul ofertelor prezentate ca raspuns la o licitatie deschisa, la o licitatie restransa sau la un dialog competitiv a fost neconform sau inacceptabil", astfel ca "au fost luate in considerare la negocieri doar ofertele care au respectat criteriile de selectie calitativa", se mentioneaza in anunt.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) mai precizeaza, in anunt, ca a fost primita o singura oferta, aceasta fiind, implicit, cea a firmei declarate castigatoare.

Contractul privind productia si distributia cardurilor europene de sanatate nu va putea fi subcontractat, se mai arata in anunt.

S&T Romania a fost infiintata in 1994 ca filiala a S&T System Integration & Technology Distribution AG - Austria. Compania ofera o gama variata de servicii de consultanta IT, dezvolta si implementeaza solutii personalizate si le asigura clientilor asistenta non-stop, potrivit site-ului companiei.

Printre partenerii S&T se numara HP, IBM, Cisco, Oracle, Lenovo si Microsoft.

Comisia Europeana preciza, in iulie, ca peste 190 de milioane de persoane detin un card european de asigurari sociale de sanatate care le permite sa obtina ingrijiri medicale de urgenta cand calatoresc in Uniunea Europeana, Elvetia, Liechtenstein, Norvegia si Islanda, 109.210 fiind romani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1258 ori