Acer prezintă noua gama de soluții pentru educație. Cum pot ajuta noile dispozitive ale gigantului tech

Miercuri, 29 Mai 2024, ora 20:05
181 citiri
Acer prezintă noua gama de soluții pentru educație. Cum pot ajuta noile dispozitive ale gigantului tech
FOTO: Acer

Acer a lansat cele mai noi soluții pentru educație în cadrul unui eveniment desfășurat la Lugano, Elveția. Vedeta acestei game este Chromebook Plus Spin 714, un laptop ultraportabil echipat cu software dezvoltat integral de Google. Acesta include ChromeOS, serviciile Google pentru productivitate și educație, precum și AI-ul Gemini.

Chromebook Plus Spin 714 - Performanță și durabilitate

Chromebook Plus Spin 714 de la Acer integrează hardware performant, inclusiv noile procesoare Intel Core. Configurația de top dispune de un procesor Core Ultra 7, cu un procesor neural integrat pentru sarcini AI locale. Acestea includ funcționalități de la Google, prin Gemini, și de la Adobe, utilizabile în aplicații precum Photoshop și LumaFusion. LumaFusion, cunoscut pentru editarea video pe iOS și Android, este acum disponibil pe ChromeOS, permițând aplicarea rapidă a efectelor prin AI.

Funcționalități AI în aplicațiile Google

În aplicațiile de productivitate precum Docs, Sheets, Slides și Gmail, AI-ul Gemini poate genera rezumate, reformula fraze și crea răspunsuri rapide pentru e-mailuri. Deși aceste funcționalități sunt disponibile și pe alte Chromebook-uri, modelul Spin 714 face parte din categoria „Chromebook Plus”, asigurând o viteză de procesare de două ori mai mare datorită procesorului neural integrat.

Laptopul are o carcasă exterioară din aluminiu și este certificat MIL-STD810 pentru rezistență la vibrații, intemperii și șocuri mecanice. Fiind un model convertibil, ecranul de 14” (FullHD) poate fi rabatat pentru utilizare în mod tabletă. Ecranul este protejat cu sticlă Gorilla Glass de la Corning. Chromebook Plus Spin 714 include un stylus integrat și poate fi configurat cu sau fără senzor de amprentă pentru autentificare.

Laptopul este echipat cu multiple porturi utile în sălile de curs: două porturi USB-C, un HDMI 2.0 și un port USB Type-A. Conectivitatea este asigurată prin Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.1. Acer menționează că modelul beneficiază de încărcare rapidă, iar autonomia ajunge la 10 ore la o singură încărcare.

Familia Chromebook Plus este completată de modelele Enterprise 515 și Spin 514. Modelul Enterprise 515 dispune de un ecran de 15,6” și include un numpad pe tastatură, în timp ce varianta Spin 514 are un ecran de 14” convertibil. Aceste modele nu includ procesoare Core Ultra, dar păstrează majoritatea funcționalităților esențiale pentru educație și productivitate.

...citeste mai departe despre "Acer prezintă noua gama de soluții pentru educație. Cum pot ajuta noile dispozitive ale gigantului tech" pe Ziare.com

Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Compania de tehnologie Apple Inc are cel mai valoros brand din lume și primul care este evaluat la peste 1.000 de miliarde de dolari, potrivit unul clasament realizat de o firmă britanică de...
Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Un parteneriat între companiile Apple și OpenAI va permite utilizatorilor de iPhone și Mac accesul la ChatGPT. Apple vrea astfel să îmbunătățească asistentul vocal Siri și sistemele de...
#Acer, #inteligenta artificiala, #laptop , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  6. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  7. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose