Unicredit si Capitalia si-au dat acordul pentru fuziune

Luni, 21 Mai 2007, ora 10:05
1168 citiri

Consiliile de administratie ale bancilor Unicredit si Capitalia, doua dintre bancile cele mai mari din Italia, au dat duminica aviz pozitiv pentru fuziune si au creat cea mai mare entitate bancara din Eurozona, a doua din Europa si a sasea din lume, cu un capital de 100 miliarde euro, informeaza cotidianul spaniol ABC.

Ambele entitati au estimat ca fuziunea se va putea realiza la inceputul ultimului trimestru al anului, dupa ce proiectul va fi din nou aprobat de sedinta reunita a celor doua grupuri.

Aceasta operatiune va permite Unicredit sa ataseze 2.000 sucursale la reteaua sa din Italia, care este formata in prezent din 5.450 birouri regionale, depasind astfel banca Intesa Sanpaolo, care dispune de 5.800 sucursale si este foarte activa in regiunea de nord a tarii, care este si cea mai bogata.

Noul grup se va numi Unicredit si va conta pe 17.697 angajati, cu 9.289 birouri in toata lumea si aproape 40 milioane clienti.

Pana acum, Capitalia a ramas in afara procesului de consolidare bancara ce se deruleaza in prezent pe piata din Italia. Situatia s-a schimbat insa dupa ce principalul actionar de la Capitalia, grupul bancar olandez ABN Amro, care detine 98,6 la suta din actiuni, a devenit el insusi centrul unei dispute intre grupul bancar Barclays si un consortiu condus de Royal Bank of Scotland.

UniCredit detine in Romania, prin intermediul subsidiarei sale austriece Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), bancile HVB Tiriac si Unicredit Romania, care insa vor fuziona in luna iulie. Grupul mai detine pe piata romaneasca o banca pentru locuinte (HVB Banca pentru Locuinte), o societate de leasing, UniCredit Leasing Romania SA, precum si o casa de brokeraj, UniCredit Securities SA.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)