Unde ajunge leul?

Miercuri, 22 August 2007, ora 09:53
1226 citiri

Pentru finele anului, unii analisti anticipeaza o cotatie de 3,31 lei pentru un euro, dar altii considera ca leul se va deprecia mult mai mult. In saptamana precedenta si in aceasta, leul s-a indreptat destul de sigur catre cotatia de 3,3 unitati pentru un euro.

Va mai scadea leul pana la finele acestui an? Toti analistii impartasesc opinia ca leul se va deprecia fata de nivelul actual, dar acestia nu pica de acord asupra cotatiei leului la sfarsitul anului.

O parte dintre analistii bancilor anticipeaza ca leul va fi cotat la 3,3 unitati pentru un euro.

"Estimarea noastra (n.r. - ABN Amro Romania) este un curs de 3,30-3,31 lei pentru un euro la sfarsitul anului", afirma economistul-sef al acestei banci, Radu Craciun, precizand ca, in ultimele luni, prognoza nu a fost modificata. Si analistii Raiffeisen vad cotatia leului la final de an la un nivel similar: 3,3 unitati pentru un euro.

Opinii pesimiste

Analistii Danske Bank, cea mai mare banca daneza intr-un raport asupra pietelor emergente, afirma ca leul se va deprecia in raport cu moneda unica europeana si va fi cotat la 3,4 unitati pentru un euro peste trei luni, iar trendul descendent va persista si in perioada urmatoare. Ei indica un curs de 3,6 lei pentru un euro peste un an.

Analistii Danske Bank s-au raportat la cotatia din 17 august: 3,27 unitati lei pentru un euro.

Continuarea in Evenimentul Zilei

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.