Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Santierul Naval Damen imprumuta peste 650 milioane de euro de la banci

Santierul Naval Damen imprumuta peste 650 milioane de euro de la banci

Actionarii Santierului Naval Damen Galati, au aprobat imprumuturi totale 2,28 miliarde de lei (651,4 milioane euro si 33,4 milioane de dolari) de la ABN AMRO Bank N.V., ING Bank N.V. si Cooperatieve Centrale Raiffeisen - Boerenleenbank B.A., in nume propriu si al altor firme din grup.

"Facilitatea de credit este prentru intreg grupul Damen Shipyards si va fi folosita pentru dezvoltarea afacerilor si pentru investitii in cele 30 de santiere navale din lume detinute de noi", a declarat, pentru NewsIn, directorul executiv al departamentului de dezvoltare, Jan-Wim Dekker. "Planuim investitii si pentru Santierul Naval Damen Galati", a mai spus Dekker, fara sa precizeze suma totala a investitiilor din Galati.

Adunarea generala a actionarilor societatii Santierul Naval Damen Galati a hotarat incheierea contractului de creditare intre ABN AMRO Bank N.V., ING Bank N.V. si Cooperatieve Centrale Raiffeisen - Boerenleenbank B.A., in calitate de imprumutatori si societatea Damen Shipyards Group N.V. si alte societati din grupul Damen, in calitate de imprumutati si garanti, potrivit unei informatii publicate in Monitorul Oficial.

Prin contractul de creditare, imprumutatorii acorda societatii Damen Shipyards Group N.V.si altor societati din grupul Damen un imprumut in valoare de 651,4 milioane euro (2,2 miliarde lei) si 33,4 milioane de dolari (84,8 milioane lei).

Santierul Naval Damen Galati are ca obiect de activitate constructii si reparatii de nave. Compania a incheiat contracte pentru livrare de nave cu parteneri din Germania, Marea Britanie, Irlanda, Olanda si Franta. Santierul din Galati realizeaza pentru piata externa petroliere, platforme petroliere, remorchere, nave de coasta, nave destinate transportului de autovehicule si macarale plutitoare grele.

In 2005, Santierul Naval Damen Galati a avut un profit net de 17,8 milioane lei (4,9 milioane euro), la o cifra de afaceri de 222 milioane lei (61,3 milioane euro) si un numar de 2.960 de salariati, potrivit datelor financiare publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.

Grupul olandez Damen Shipyards controleaza 98% din actiunile santierului naval din Galati, unul din cele mai mari santiere navale din Romania. Damen a preluat pachetul majoritar al santierului din Galati in 1999.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 977 ori