Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Royal Bank of Scotland a anuntat cresterea cu 9% a profitului operational pentru anul 2007

Royal Bank of Scotland a anuntat cresterea cu 9% a profitului operational pentru anul 2007

Royal Bank of Scotland (RBS), numarul doi in sectorul bancar din Marea Britanie, ce a condus anul trecut operatiunea de preluare a bancii ABN AMRO, a anuntat o crestere de 9% a profitului operational pentru anul 2007, in ton cu asteptarile pietei, sporindu-si dividendul cu 10%, transmite Reuters. Profitul operational al grupului a crescut cu 9% la 10,282 miliarde de lire sterline, iar profitul dupa impozitare a crescut cu 19%, la 7,712 miliarde lire sterline.


Castigurile pe actiune au crescut cu 18%, la 78,7 pence pe actiune.


Royal Bank of Scotland a precizat ca doreste sa-si sporeasca dividendul cu 10% la 33,2 pence pe actiune.


Potrivit bancii, volumul sinergiilor a crescut cu 33% la 2,3 miliarde lire sterline.


RBS a anuntat joi o crestere a deprecierii activelor din cauza crizei creditelor din SUA de 2,13 miliarde lire sterline (4,2 miliarde dolari), ce include si intreaga divizie bancara a ABN AMRO.


Banca estimase initial la sfarsitul lunii noiembrie deprecieri ale activelor de 1,25 miliarde lire steline.


RBS a anuntat ca profitul operational in 2007 a fost de 10,28 miliarde lire sterline, fata de 9,41 miliarde lire sterline in 2007, in ton cu estimarile analistilor chestionati de Reuters.


Banca a declarat ca rezultatele financiare se vor imbunatati, odata ce acordul cu ABN "va contribui la accelerarea regenerarii capitalului grupului".


Directorul executiv al RBS, Fred Goodwin, a anuntat ca ar putea vinde active anul acesta pentru a-si spori baza de capital.


"Nu este nimic sigur in ceea ce priveste vanzarea activelor, dar daca acest lucru se va intampla, activele se vor vinde la un pret decent", a declarat Goodwin.


RBS a precizat ca desi deteriorarea pietelor financiare a afectat banca la nivel international, anumite divizii au inregistrat rezultate pozitive, insa va dura ceva timp pana ce turbulentele se vor calma.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 915 ori