RBS Romania, vanduta pana la sfarsitul anului, dar nu la orice pret

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 11:58
2100 citiri
RBS Romania, vanduta pana la sfarsitul anului, dar nu la orice pret

Vanzarea RBS Romania se va fi finaliza, cel mai probabil, in a doua parte a acestui an, dar daca pretul oferit nu va fi satisfacator, finalizarea ar putea fi amanata, a declarat, marti, presedintele RBS Romania, Peter Weiss, conform Newsin.

"Vrem sa vindem banca la un pret realist. Nu va fi o vanzare la orice pret. Grupul RBS este foarte multumit de evolutia bancii din Romania si exista posibilitatea sa nu continuam procesul de vanzare sau sa amanam tranzactia daca pretul nu este cel dorit", a explicat Weiss.

Intrebat care ar fi profilul cumparatorului, Weiss a spus ca RBS intentioneaza sa vanda toate operatiunile bancii, deci cumparatorul ar trebui sa fie interesat de toate diviziile acesteia - corporate, retail si clienti institutionali.

Presedintele RBS Romania a precizat ca banca a inregistrat in 2008 un profit mai mare ca in anul precedent, fara a da insa alte detalii referitoare la rezultatele financiare ale bancii.

Weiss se asteapta la o incetinire a activitatii bancare, in acest an, la nivelul intregii piete romanesti.

"In acest an, cresterea va fi mult mai mica decat ne-am obisnuit, cel putin pe piata creditului. Ma astept la o stagnare in urmatoarele luni. Clientii - atat companiile, cat si populatia - au o atitudine mult mai conservatoare si mi se pare o abordare foarte corecta", a mai spus Weiss.

RBS a scos la vanzare o serie de subsidiare, RBS Romania fiind inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare. Royal Bank of Scotland Group Plc, cel mai mare creditor britanic controlat de guvern, a angajat grupul UBS AG sa analizeze vanzarea diviziilor din Europa Centrala si de Est, potrivit Bloomberg.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.

Grupul RBS a afisat la sfarsitul lunii februarie pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) pentru 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret, #profit, #rbs, #romania, #vanzare , #stiri Abn Amro