Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

KazMunaiGas va numi opt banci pentru a obtine un imprumut de 2,5 miliarde dolari

KazMunaiGas va numi opt banci pentru a obtine un imprumut de 2,5 miliarde dolari

Compania petroliera kazaha KazMunaiGas este asteptata sa numeasca opt banci in cursul saptamanii trecute pentru a aranja un imprumut sindicalizat pe trei ani de 2,5 miliarde dolari, a precizat o sursa avizata, citata de Reuters.ABN Amro si Credit Suisse au coordonat tranzactia si, dupa primirea unor aprobari, la aceasta operatiune ar putea sa se alature bancile Bank of Tokyo-Mitsubishi-UFJ, Barclays, Deutsche Bank, SMBC, Societe Generale si WestLB, ca aranjori mandatati.


Mandatul ar trebui sa fie finalizat in cursul saptamanii trecute, iar sindicalizarea imprumutului va fi lansata la scurt timp.


Imprumutul va finanta un credit de 3,1 miliarde dolari, pe un an, obtinut in ianuarie de catre KazMunaigas, menit a acoperi achizitia grupului petrolier roman Rompetrol.

 

Pe 27 august, KazMunaiGaz (KMG), companie petroliera cu capital de stat din Kazahstan, a preluat 75% din The Rompetrol Group (TRG) de la Rompetrol Holding, tranzactie ce a conferit intregului grup Rompetrol (TRG) o valoare de 3,616 miliarde dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1078 ori