Dolarul creste, pe masura ce marii investitori isi marcheaza profitul

Sambata, 16 Decembrie 2006, ora 17:40
874 citiri

Dolarul a urcat, vineri, pe piata americana, pe masura ce investitorii au incasat profiturile din cresterea monedei europene si au schimbat cursul vanzarii initiale de dolari, dupa prezentarea datelor moderate privind inflatia americana pe noiembrie, relateaza Reuters.

Traderii au spus ca investitorii institutionali se afla in spatele unei vanzari de euro care a coborat moneda la o cotatie joasa de 1,3078 dolari/euro, in timpul sedintei de tranzactionare, conform rezultatelor Reuters.

"Se pare ca niste bani palpabili vand monedele si cumpara dolari. Nu este vorba decat despre oamenii care isi marcheaza profitul. Oamenii iau niste bani care se aflau pe masa de mai multa vreme", a spus John McCarthy, vice-presedintele pentru monede straine de la ING Capital Markets de la New York.

Dolarul a scazut, mai devreme in timpul sedintei de tranzactionare, pe baza unor rezultate moderate referitoare la inflatia pe noiembrie, care a crescut asteptarile pentru scaderea ratelor dobanzii de politica monetara la inceputul lui 2007. Rate mai mici ale dobanzii de politica monetara ar eroda avantajul dolarului, iar moneda verde ar deveni mai putin atractiva pentru investitori.

Guvernul american a spus ca inflatia calculata fara a lua in considerare preturile volatile ("core inflation") a stat pe loc luna trecuta, fata de cresterea cu 0,10% din octombrie. Economistii se asteptau sa apara o crestere cu 0,2% a "core inflation", iar raportul prezentat a adus date umbrite pentru productia industriala si fluxurile de capital.

"Piata vede in indicele preturilor de consum cheia celor trei rapoarte", a spus Dustin Reid, strateg pentru monede la ABN AMRO de la Chicago.

Majorarea robusta a aporturilor de capital net pe piata americana in octombrie nu a fost suficienta ca sa ajute investitorii sa scape de grijile legate de eventuala reducere a ratelor dobanzii de politica monetara de catre Federal Reserve, sistemul de banci centrale americane.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...