Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De unde iei bani multi fara garantii

De unde iei bani multi fara garantii
Stiai ca unele banci acorda imprumuturi mari de pana la 20.000 euro fara sa-ti ceara explicatii si garantii? Asemenea produse sunt credite pentru nevoi, cea mai importanta diferenta fata de cele garantate cu ipoteca fiind reprezentata de intervalul de rambursare mult mai mic (pana la 10 ani). Faptul ca nu esti nevoit sa garantezi cu ipoteca pe un imobil se vede insa la costuri, dobanda si comisioanele fiind ceva mai grase. -
Un exemplu elocvent este ABN Amro care ofera doua tipuri de credite pentru nevoi. Cel garantat cu ipoteca poate ajunge pana la o perioada de 15 ani cu dobanzi de 7,5% pentru euro si 9,75% pentru lei. Lucrurile se schimba in cazul imprumutului fara garantii, intervalul de rambursare fiind de numai 6 ani, iar dobanzile fiind ceva mai mari (11,5% pentru ambele monede).

Nevoi mariA de unde?

Practic, in acest moment nu cred ca mai exista banca care sa nu dispuna de un credit pentru nevoi. Produsul a suferit in ultimii doi ani modificari importante, mai ales in privinta sumei imprumutate si a perioadei de rambursare. S-a ajuns pana acolo incat unele banci iti ofera bani foarte multi, fara sa-ti ceara sa dai vreo explicatie privind destinatia acestora si fara sa-ti solicite sa garantezi aceste sume cu ipoteca pe casa.

Banci precum Volksbank, Bancpost, BRD, BCR, Raiffeisen Bank, HVB Bank, Banca Tiriac, Banca Transilvania sau Finansbank detin in portofoliu credite de nevoi intre 5.000 si 10.000 de euro fara ipoteca sau altfel de garantii, in timp ce Alpha Bank va da posibilitatea accesarii unei sume de pana la 10.000 impreuna cu un girant/codebitor.

Daca ai nevoie de bani mai multi dar nu vrei sau nu ai posibilitatea constituirii unei garantii (ipoteca pe un imobil sau un depozit colateral), poti miza pe una dintre cele doua produse de la ABN Amro Bank sau Romexterra Bank, unde creditul poate ajunge si la 20.000 euro. Insa, pentru a primi atatia bani ai nevoie de venituri familiale de aproximativ 1.300 euro/luna, adica ceva mai mult de 45 de milioane lei vechi.

Cum nu prea multe familii se pot lauda cu un asemenea venit lunar, am luat ca exemplu un buget familial de 3.000 RON (30 de milioane lei vechi) si am incercat sa vedem ce sume maxime se pot obtine pe perioade maxime de creditare, fara a constitui o garantie.Pentru a vizualiza conditiile de creditare pentru toate imprumuturile de nevoi disponibile la bancile din Romania vizualizati sectiunea "Credite nevoi".


Banking News - publicatie electronica specializata pe informatii financiar-bancare


Directnews.ro - cel mai dinamic site de stiri si comentarii online. Intra, citeste si voteaza cele mai interesante articole. Tu esti editorul!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 912 ori