Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ABN Amro Securities isi propune promovarea de produse noi pe piata de capital

ABN Amro Securities isi propune promovarea de produse noi pe piata de capital
Casa de brokeraj ABN Amro Securities va respecta politica grupului si va incerca sa isi ofere produsele atat clientilor interesati de alternative de investitii, cat si celor care doresc sa obtina finantare prin emisiuni de obligatiuni, a declarat Claudia Butac, membru in conducerea institutiei.

ABN Amro Securities a obtinut autorizarea de functionare de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) la sfarsitul saptamanii trecute. "In data de 11 ianuarie am primit autorizarea CNVM si speram ca pana in februarie sa obtinem autorizarea completa ca membru al Bursei de Vqlori Bucuresti si al depozitarului central", a mai spus Butac.

In ceea ce priveste produsele, "Nu ne propunem o anume cota de piata, sau un numar de clienti. Vom incerca, printre altele sa crestem piata instrumentelor cu venit fix", a mai spus Butac.

Casa de brokeraj a activat pe piata romaneasca de capital pana in anul 2000, cand, in urma unei decizii globale a grupului si-a incetat activitatea. Pana in luna martie, casa de brokeraj are obligatia de a deveni membru al Fondului de Compensare a Investitorilor.

ABN Amro Securities are un capital social de 3,64 milioane de lei. Actionarul majoritar este ABN Amro Bank, care detine 98,168% din capital, actionarii minoritarii fiind Amsterdam- Rotterdam Bank, Algemene Bank Nederland, Breschou si Tebema cu cate 0,458% din capital. Din Consiliul de Administratie al societatii fac parte Arie Job Blok - presedinte, Claudia Butac si Marcel Duhaneanu - membri, conducerea urmand sa fie asigurata de Claudia Butac si Marius-Adrian Lupu.

ABN Amro avea active de 4,76 miliarde lei (1,35 miliarde euro) la sfarsitul lunii septembrie 2006 si controla 3,14% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 887 ori