Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ABN AMRO Private Banking recomanda investitiile "ecologice"

ABN AMRO Private Banking recomanda investitiile "ecologice"

Investitiile "ecologice" si companiile ce ofera dividende generoase sunt in varful piramidei recomandarilor facute de principalul administrator de averi din Olanda, ABN AMRO Private Banking, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Insa investitorii ar trebui sa ocoleasca pietele care nu sunt inca mature dar se implica in sectorul valorilor imobiliare sau al datoriilor corporative cu randament ridicat, a precizat ABN, subliniind existenta posibilitatii unor corectii.

ABN a publicat marti perspectiva sa pentru al treilea trimestru fiscal, manifestandu-si preferinta pentru investitii "ecologice" din trei sectoare: companii implicate in adaptarea cladirilor la noile norme de mediu, in infrastructura hidro si surse de energie alternativa precum cea solara si biocombustibili.

"Ideea este ca politicile publice vor contine o componenta ecologica considerabila", a declarat Didier Duret, director pe investitii al ABN AMRO Private Banking, intr-un interviu acordat Reuters.

"Aceste politici vor avea un impact direct asupra cadrului economic din fiecare stat", a adaugat acesta. Dezvoltarea sectorului ecologic se poate observa nu doar in statele dezvoltate ci si in economiile emergente, Duret tinand sa sublinieze ca urmareste tendintele de crestere puternica pe acest segment in anumite regiuni emergente.

"De fiecare data cand am avut o recesiune, statele emergente reusesc sa preia o parte din cota de piata, atat in ceea ce priveste industria, cunostintele economice, procesare", a adaugat acesta.

Duret a descris strategia ABN ca pe o "haltera", greutatea fiind concentrata in doua directii pe "pariuri" cu indice de risc scazut - nu doar investitii "ecologice", ci si in companii bogate, ce ofera un dividend generos.

Strategia "prudenta" a grupului implica investitii in sectorul farmaceutic si in companii ce detin spatii destinate comertului cu alimente, scrie Reuters.

ABN AMRO Private Banking mai investeste si in obligatiuni emise de companii cu rating puternic, in institutii financiare "supranationale" precum Banca Mondiala si Banca Asiatica de Dezvoltare dar si in ceea ce Duret numeste "principale companii financiare" care au scapat de activele toxice detinute.

Duret a mai precizat ca in ceea ce priveste revenirea pietelor de capital, acestea se cam grabesc in ciuda absentei unor date tehnice care sa sustina optimismul, comportament ce ar putea avea consecinte negative. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1225 ori