ABN Amro: Pierderi de 886 milioane euro in T1

Luni, 25 Mai 2009, ora 11:00
1228 citiri
ABN Amro: Pierderi de 886 milioane euro in T1

Banca ABN Amro, controlata de statul olandez, a anuntat luni pierderi de 886 milioane euro dupa plata taxelor, in primul trimestru, in contextul achizitiei de catre Royal Bank of Scotland, scrie Reuters, relateaza NessIn.

Stirea vine in contextul in care ABN Amro a anuntat saptamana trecuta ca va concedia intre 4.000 si 5.000 de angajati, ca urmare a unui program de reducere a costurilor, actiune care va avea loc in timpul integrarii grupului financiar belgiano-olandez Fortis.

De asemenea, banca a anuntat ca se asteapta sa reduca costurile cu intre 1 si 1,3 miliarde euro. Grupul financiar belgiano-olandez Fortis a achizitionat ABN Amro impreuna cu Royal Bank of Scotland (RBS) si banca spaniola Santander in 2007, in schimbul a peste 70 miliarde euro.

Intre timp, grupul financiar s-a divizat in linii nationale, dupa ce a pierdut increderea investitorilor, fiind una dintre victimele crizei financiare.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008. RBS a scos la vanzare o serie de subsidiare, RBS Romania fiind inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare.

Royal Bank of Scotland Group Plc, cel mai mare creditor britanic controlat de guvern, a angajat grupul UBS AG sa analizeze vanzarea diviziilor din Europa Centrala si de Est. Grupul RBS a afisat la sfarsitul lunii februarie pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) pentru 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#abn, #amro, #angajati, #concedieri, #costuri, #pierderi , #stiri Abn Amro