Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ABN Amro mizeaza in Romania pe canale alternative de distributie

ABN Amro mizeaza in Romania pe canale alternative de distributie

Strategia ABN Amro Bank Romania nu presupune o retea extinsa, ci se bazeaza mai degraba pe vanzarea directa a produselor si pe canalele alternative, precum servicii bancare prin telefon, a declarat, miercuri, presedintele institutiei, Peter Weiss.

Banca are o strategie foarte diferita pe piata romaneasca fata de celelalte banci, a spus Weiss. Astfel, ABN Amro Bank mizeaza mai mult pe canalele alternative de distributie - phone banking si call center - decat pe prezenta fizica. Modelul ABN Amro nu se bazeaza pe sucursale, ci mai degraba pe centre regionale, pe vanzarea directa a produselor si pe alte canale de distributie, a declarat Weiss, care a participat, miercuri, la o festivitate de premiere a studentilor Acadiei de Studii Economice care au absolvit un curs sustinut de banca.

Oficialul bancii a precizat ca banca nu are sectoare tinta de dezvoltare. "Vom creste serviciile pentru companii si pentru populatie in paralel, fara a ne concentra asupra unei laturi", a spus Weiss. El a mai precizat ca banca analizeaza in continuu produsele existente pe piata si posibilitatea de a intra pe piete noi, precum cea de administrare a activelor.

Banca s-a extins anul trecut cu sase unitati, iar anul 2007 va aduce o extindere a retelei. Presedintele institutiei bancare a declarat ca numarul unitatilor ce vor fi deschise in acest an va fi aproximativ la fel ca in 2006.

In privinta unei posibile fuziuni a ABN Amro, cea mai mare institutie olandeza, cu Barclays, a treia mare banca din Marea Britanie, presedintele institutiei romanesti a spus ca este greu de spus efectul pe care l-ar avea aceasta fuziune in Romania. "Este dificil de spus cum va afecta afacerile din Romania, insa Barclays nu are prezenta in Romania, asadar nu va trebui sa exista o fuziune sau o integrare a activitatilor", a spus Weiss. Impactul unei fuziuni nu va fi, probabil, unul semnificativ asupra pietei romanesti.

ABN Amro Bank Romania era, la finalul anului trecut, a zecea banca din sistemul bancar romanesc, cu active de aproape 5,27 miliarde lei (1,55 miliarde euro) si o cota de piata de 3,06% dupa acest criteriu.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 910 ori