Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ABN Amro da afara pana la 5.000 de angajati

ABN Amro da afara pana la 5.000 de angajati

Banca ABN Amro a anuntat marti ca va concedia intre 4.000 si 5.000 de angajati, ca urmare a unui program de reducere a costurilor, actiune care va avea loc in timpul integrarii grupului financiar belgiano-olandez Fortis, relateaza Reuters, potrivit Newsin.

De asemenea, banca a anuntat ca se asteapta sa reduca costurile cu intre 1 si 1,3 miliarde euro. Grupul financiar belgiano-olandez Fortis a achizitionat ABN Amro impreuna cu Royal Bank of Scotland (RBS) si banca spaniola Santander in 2007, in schimbul a peste 70 miliarde euro. Intre timp, grupul financiar s-a divizat in linii nationale, dupa ce a pierdut increderea investitorilor, fiind una dintre victimele crizei financiare.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008. RBS a scos la vanzare o serie de subsidiare, RBS Romania fiind inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare.


Royal Bank of Scotland Group Plc, cel mai mare creditor britanic controlat de guvern, a angajat grupul UBS AG sa analizeze vanzarea diviziilor din Europa Centrala si de Est. Grupul RBS a afisat la sfarsitul lunii februarie pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) pentru 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1271 ori
Citeste mai multe despreabn amro angajati concedieri costuri