ABN AMRO accelereaza procesul de microfinantare

Vineri, 30 Martie 2007, ora 11:50
978 citiri

ABN AMRO a anuntat, in ultimul sau raport bancar, ca isi va dubla numarul de clienti care vor beneficia de microfinantare. ABN AMRO si-a extins activitatile in aceasta divizie a finantarilor inregistrand o crestere de la 186,300 in 2005 la 351,500 anul trecut, potrivit unui comunicat de presa din partea bancii.

ABN AMRO si-a mentinut pozitia de lider in lista Carbon si Clean Energy Businesses de pe pietele londoneze dar si in cadrul schemei de comert a Uniunii Europene si al creditelor comerciale incheiate in cadrul Protocolul de la Kyoto.

Microfinantarea permite multor persoane sa depaseasca problemele financiare.
Operatiunile in plan local ale ABN AMRO au sustinut acest domeniu de activitate, astfel ca, in Statele Unite ale Americii, Brazilia si India, banca a utilizat modele diferite de microfinantare, in concordanta cu nevoile si activitatile comerciale din plan local, inregistrand rezultate pozitive.

In Brazilia, ABN AMRO si-a extins portofoliul imprumuturilor de la 0,2 milioane de euro in 2005, la 5,8 milioane euro anult trecut.Jumatate din clientii brazilieni sunt sub pragul varstei de 30 de ani, dintre care 62% sunt femei.Imprumuturile personale si de grup numara aproximativ 80 % si respectiv 20% din valoarea totala a imprumuturilor.

In India insa, modelul aplicat a fost unul diferit. Aici au fost numiti intermediari financiari specializati, ce detin un anumit credit pe care il imprumuta apoi celor mai dezavantajati clienti, din punct de vedere economic economic.Aceasta operatiune este una care se bazeaza pe imbinarea puterii financiare a bancii cu vasta retea a intermediarilor bancari existenta in plan local.

ABN AMRO si-a mentinut pozitia de lider pe piata bursiera londoneza prin listarea afacerilor Carbon and Clean Energy. Avand un personal specializat in Amsterdam, Londra, Hong Kong si Sao Paolo, banca joaca un rol important pe piata creditelor comerciale.

Bloombiz