23 Februarie 2006 - Credite, Dobanzi, Leasing, Banci

Joi, 23 Februarie 2006, ora 03:53
1088 citiri

Ultimele informatii despre promotii, oferte, evenimente din sistemul financiar-bancar romanescOferte, Promotii

Bancpost ofera credite ipotecare cu 6,9% dobanda

Bancpost a lansat o oferta speciala, destinata tuturor acelora care doresc sa-si cumpere sau construiasca o locuinta, sa o extinda, consolideze sau sa o modernizeze pe cea pe care o au sau care doresc pur si simplu sa-si refinanteze un credit ipotecar pe care l-au contractat intr-o perioada anterioara, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Acum, programul de finantare cu dobanda fixa pe 1 an este disponibil atat in EUR cat si in Lei cu o dobanda promotionala de 6,9% pentru primul an. (>>>Ghiseul Bancar)

Raiffeisen ne scapa de grija platilor lunare

Raiffeisen Bank a lansat serviciul FixPay, pentru efectuarea automata de plati in sume fixe in lei, din contul curent al clientului platitor catre alte conturi curente sau de economii, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Serviciul poate fi utilizat pentru diverse plati lunare fixe: rate (locuinta, masina, mobila etc), chirii, prime de asigurare, cotizatii, respectiv orice plata fixa cu caracter regulat. Serviciul este disponibil in toate unitatile Raiffeisen Bank si se adreseaza atat persoanelor fizice cat si juridice. Orice client care are un cont curent deschis la banca, poate incheia un contract FixPay, pe baza caruia se vor efectua automat plati fixe catre alte conturi curente sau de economii deschise la Raiffeisen Bank. (>>>Ghiseul Bancar)

ABN Amro Romania va lansa carduri de credit

ABN Amro Bank Romania va lansa, in al doilea trimestru, carduri de credit pentru persoane fizice, a declarat, ieri, seful Departamentului Marketing pentru divizia consumer-banking, Marijana Vasilescu. "Dupa ce am lansat cardurile de debit, conducerea bancii a decis completarea portofoliului de produse si servicii cu acest tip de instrument de plata", a adaugat Vasilescu. Reteaua teritoriala a bancii acopera 15 orase ale tarii. (>>>Adevarul)

Informatii

Erste Bank ocupa locul 2 in Europa in topul celor mai performante companii financiare ale anului trecut

Erste Bank are placerea de a va prezenta raportul anual asupraindustriei globale a serviciilor financiare elaborat de catre MercerOliver Wyman. In clasamentele realizate de catre compania de consultanta conform metodologiei proprii (utilizand Shareholder Performance IndexSM, SPI) Erste Bank, castigatoarea licitatiei de privatizare a Bancii Comerciale Romane, se situeaza in topul clasamentelor care considera performantele companiilor incadrate in categoria capitalizare de piata peste medie. (>>>BankingNews)

Profitul net al Piraeus Bank a crescut in 2005 cu 107%

Piraeus Bank, a cincea mare banca din Grecia, a inregistrat o crestere de 107% a profitului net aferent anului trecut, la 263,8 milioane de euro, potrivit unui comunicat al institutiei elene de credit. "Ne-am majorat cota de piata in majoritatea sectoarelor in care suntem activi. Avem noi standarde in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea grupului, atat in Grecia, cat si in strainatate", a declarat Michalis Sallas, presedinte si director operational al Piraeus Bank. Pentru intervalul 2006-2008, banca isi propune un ritm anual de crestere a rentabilitatii capitalului investit (Return on Equity - ROE) de cel putin 1%. Pentru 2005, avansul ROE a fost de 21%. De asemenea Piraeus Bank are in vedere reducerea ponderi imprumuturilor neperformante sub 2,5% incepand din 2007. Anul trecut, ponderea a fost de 3,08%, fatade 4,08% in 2004. (>>>BankingNews)

Bancpost ocupa locul 6 in sistemul bancar romanesc

BancPost a incheiat anul 2005 cu pierderi de 2,2 milioane euro, comparativ cu un castig net de 18,8 milioane euro cu un an in urma, in timp ce activele au crescut cu 46%, pana la 1,59 miliarde de euro, pozitionand institutia de credit pe locul 6 in ierarhia sistemului bancar, cu o cota de 4,4%. "Calculate conform standardelor internationale de contabilitate, pierderile au fost efectul platilor compensatorii catre personalul disponibilizat, noilor prevederi ale Bancii Nationale privind provizioanele si rezervele minime obligatorii, precum si a modului de contabilizare a comisioanelor percepute de banca la creditele aflate in derulare", a declarat, miercuri, in cadrul conferinte de presa, directorul general al BancPost, George Michelis. (>>>BankingNews)

Profitul Alpha Bank in sud-estul Europei

In 2005, Alpha Bank a obtinut pe piata sud-est europeana un profit, inainte de plata impozitelor, de 58,2 milioane de euro, in crestere cu 64% fata de anul anterior, ajungand la 502,2 milioane euro, se arata intr-un comunicat al institutiei elene de credit. "Obiectivul nostru principal este consolidarea prezentei in regiune. Segmentul de retail cunoaste o dezvoltare accelerata, clientii fiind atrasi de produse noi si servicii. Dorim sa ne facem cunoscuti in zona, la fel ca in Grecia", se arata in comunicat. Pentru 2006-2008, Alpha Bank prognozeaza o crestere a profitului pe actiune de 20%. (>>>Curierul National)

Piata de leasing va sta pe loc, in 2006

Piata de leasing va inregistra o stagnare, in 2006, in raport cu evolutia anterioara, a apreciat miercuri, Ion Ban, consilier la Asociatia Societatilor de Leasing din Romania. "Conditiile severe impuse societatilor de leasing de Banca Nationala a Romaniei, prin ultimele reglementari, vor avea, in 2006, un impact negativ asupra acestei piete. Cresterea capitalului la 200.000 euro, interzicerea emisiunii de obligatiuni sunt masuri care vor duce la reducerea semnificativa a numarului de societati de leasing active pe piata. O parte dintre membri fie vor falimenta, fie se vor reorienta spre alte activitati", au afirmat reprezentantii ASLR, cu prilejul prezentarii raportului pe 2005. (Bloombiz.ro)

Selectie realizata de

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!