Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ioan Hidegcuti, presedinte Fondul Roman de Contragarantare

Ioan Hidegcuti, presedinte Fondul Roman de Contragarantare


Ioan Hidegcuti, Presedinte Fondul Roman de Contragarantare

Fondul Roman de Contragarantare constituit la inceputul acestui an, are ca obiect de activitate contragarantarea garantiilor acordate de fondurile de garantare, persoane juridice romane, pentru creditele sau alte instrumente de finantare obtinute de la bancile comerciale.

Fondul va asigura maximum 80% din valoarea garantiilor acordate de fondurile de garantare, pentru facilitatile de finantare obtinute de Intreprinderile Mici si Mijlocii.

•Fondul de Contragaratare poate prelua 80% din riscul asumat de fondurile de garantare

•Cum va ajuta statul IMM-urile in 2011?

•Birocratia opreste accesarea fondurilor europene

"Pentru a atenua efectele crizei, Fondul de Contragarantare va face ca pana la sfarsitul anului aproape dublu din numarul din numarul de agenti economici sa intre in portofoliu. Pentru acest an estimam aproximativ 4000 de operatiuni de contragarantare, care inseamna 250 milioane de euro, iar la nivel de credite accesate aproape 600 de milioane de euro", a declarat presedintele Fondului Roman de Contragarantare, Ioan Hidegcuti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 13261 ori